Ambrus Aladár-fafaragás és kellékek

7 videó
A fafaragásról és rólunk
Még az én szüleim idejében is divat volt, hogy az udvarló fiú egy nagyon díszesen megmunkált, sajátkészítésű sulykot ajándékozott a menyasszonyának ezzel bizonyítva kézügyességét és a mélyfaragással díszített sulyok a patakon történő mosáskor nagyon jó szolgálatot tett épp a díszítése miatt. A Székelyföldön ballagó diákok a mai napig egy 20x20x450 mm-es, kopjafára akasztott hímezett tarisznyával a vállukon ballagnak, amiben só és egy pogácsa van. A székelykapu és kopjafa külön fejezetet érdemel a témakörben. A fafaragás szerszámlakatosként már 16 éves koromban megfertőzött. A fémipari ismereteim lehetővé tették a legváltozatosabb anyagok, profilok, hőkezelési és élezési technikák kipróbálását. Mivel a fafaragást 18 éves koromtól tanítom, és a jó minőségű szerszámok beszerzése mindig nehézséget jelentett a tanulóknak, igyekeztem ezeket a felmerülő igényeket kielégíteni. Most már ugyan nem ez a fő elfoglaltságom, de a felmerülő igényeket a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően ki tudom elégíteni. Pillanatnyilag több száz, a legkülönbözőbb profilú faragóvéső és faragókés közül lehet választani, de ha véletlenül hiányzik valamilyen profil vagy méret, nagyon gyorsan pótoljuk.



Megjelent két csodálatos hiánypótló könyv a fafaragásról. Nem fordítás, Szabó Béla írta. Nálam is megrendelhetőek, vagy megvásárolhatóak. Az eddig megjelent összes kiadványt felülmúlják. Sok szép kép, érthető nyelvezet. Tanulni nagyon könnyen lehet belőlük.


Ugyancsak ajánlom legújabb fafaragással foglalkozó oldalamat ahol sok újdonság érdekesség található a témakörben. http://www.fafaragas.info

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Fafaragás alapismeretek - 2. lecke



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2013. május 26. Nézettség: 378

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal